Register Notarisklerk wordt u bij INM

Geslaagden ondernemingsrecht 2016

In de zomer van 2017 is het nieuwe reglement Register Notarisklerk van de Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat (SOMN) ingegaan. Dit nieuwe reglement zorgt voor veranderingen voor iedere notarieel medewerker en notarisklerk die Register Notarisklerk wil worden. Want om Register Notarisklerk te worden, moeten Notarisklerken minimaal een opleiding HBO-recht afgerond hebben óf twee modules te hebben gevolgd bij een geaccrediteerd opleidingsinstituut. Bernard Schols, Wouter Burgerhart en Freek Schols, initiatiefnemers van INM, vertellen je hier graag meer over.

Register Notarisklerk worden

‘Al een geruime tijd bieden wij Notarisklerken en Paralegals modulair notarieel onderwijs’, vertelt Bernard Schols. ‘Dit doen wij in samenwerking met het SOMN. Bij ons hebben studenten keuze uit drie modules: Familievermogensrecht, Ondernemingsrecht en Onroerend goedrecht. Na het succesvol afronden van twee modules mogen de studenten zich officieel “INM-notarieel medewerker” noemen. Sinds kort kunnen zij zich na twee modules ook inschrijven in het register en mogen zij zich “Register Notarisklerk” noemen’.

Oud studenten kunnen registernotarisklerk worden

‘Het leuke aan dit reglement is dat ook studenten die in het verleden bij ons twee modules hebben gevolgd, zich kunnen inschrijven in het register en dus Register Notarisklerk kunnen worden’, vertelt Wouter Burgerhart. ‘Het enige wat ze hiervoor hoeven doen, is contact op te nemen met de Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat en de certificaten te laten zien die ze van ons hebben gekregen. En mochten ze deze nou niet meer hebben, dan kunnen ze natuurlijk bij ons terecht. Dan zoeken wij de certificaten voor de oud-deelnemers op’.

In het register blijven

Om Register Notarisklerk te blijven, dient iedere Register Notarisklerk twaalf PE-punten per jaar te halen. Ook hier hebben de mannen van INM aan gedacht. Freek Schols: ‘We bieden oud-deelnemers verschillende terugkomdagen en aanvullende cursussen, zoals de cursus Huwelijksvermogensrecht die we dit najaar geven. Wanneer de Register Notarisklerken deze cursussen en terugkomdagen volgen, hebben zij voldoende PE-punten om in het register te blijven’.

Het Instituut na- en bijscholing van Notarieel Medewerkers (INM)

‘Als sinds jaar en dag zijn wij dé aanbieder van de benodigde modules om Register Notarisklerk te worden’, vertelt Bernard. ‘Wij geven les met het motto ‘Topsport met een glimlach’. Want wij vinden dat leren leuk moet zijn. Kenmerkend voor onze modules en cursussen is dan ook de praktische, efficiënte én vrolijke wijze waarop wij doceren. En dat enkel met docenten die veel ervaring hebben’.


Tags: Register Notarisklerk
Categorieën: Over INM