Register Notarisklerk (RNK) worden?

Wil je Register Notarisklerk (RNK) worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al sinds jaar en dag is Het Instituut voor na- en bijscholing van Juridische en Notariële Medewerkers dé aanbieder van opleidingen en na- en bijscholingscursussen die gericht zijn op notariële medewerkers, paralegals en juridische medewerkers.

Al vanaf 2000 bieden wij op een praktische, efficiënte én vrolijke wijze modulair onderwijs voor zowel juridische als notarieel medewerkers aan. Vanwege onze praktische en leerzame insteek zijn onze modules en cursussen uitermate geschikt voor diverse juridische medewerkers, zoals notariële medewerkers, klerken, paralegals en medewerkers in de advocatuur, bankwezen, verzekeringsbedrijven, de overheid of de accountancy.

Waarom de opleiding tot Register Notarisklerk bij INM?

Door de opleiding tot Register Notarisklerk te volgen, onderscheid je jezelf als notarieel medewerker. Binnen het notariaat is er steeds meer behoefte aan specialisatie. Met onze modules binnen de opleiding tot Register Notarisklerk kun je meer kennis opdoen over specifieke vakgebieden. Zo verdiep je je kennis en laat je zien dat je een echte specialist op je vakgebied bent. En volg je drie van onze modules? Dan ben je allrounder inzetbaar op alle vakgebieden.

Hoe word je Register Notarisklerk?

Je wordt Register Notarisklerk door twee modules te volgen bij ons. Je hebt hierbij de keuze uit Onroerend Goedrecht, Ondernemingsrecht en Familievermogensrecht. Wanneer je twee modules hebt afgerond, kun je jezelf inschrijven bij het Register van de SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat)

Opleiding Register Notarisklerk

De opleiding tot Register Notarisklerk bestaat uit twee van de drie modules die wij aanbieden. Ieder jaar bieden wij alle drie de modules aan, zodat je altijd door kunt stromen naar een andere module. Hieronder lichten we de drie modules toe.

Module Onroerend Goedrecht

In de module Onroerend Goedrecht bespreken we onder andere de koop- en leverings(akte), erfdienstbaarheden, rechtspersonen, hypotheekrecht, omzetbelasting en het Kadaster. Alles wat een Register Notarisklerk moet weten!

Module Familievermogensrecht

Ook heb je de keuze uit onze module Familievermogensrecht. In deze module komen onder andere de fiscale aspecten van het familierecht, de echtscheiding, adoptie en schenkingen aan bod.

Module Ondernemingsrecht

Interesse in rechtspersonen, verenigingen, NV/BV’s en het vennootschapsrecht? Dan kunt je onze module Ondernemingsrecht volgen.

Kosten voor de opleiding Register Notarisklerk

De modules Onroerend Goedrecht, Familievermogensrecht en Ondernemingsrecht bestaan uit 10 lesdagen en één examendag. Hiervoor betaal je € 3.250 per module. Dit is inclusief lunch, examenkosten en al het cursusmateriaal. Eén vaste prijs, ook daar staat INM voor.

Wat doet een Register Notarisklerk?

Een Register Notarisklerk heeft een erg brede functie. Je werkt zelfstandig dossiers uit en voert ondersteunende werkzaamheden uit voor de (kandidaat-)notaris. Denk hierbij aan het opstellen van conceptakten of het raadplegen van registers. Een Register Notarisklerk heeft kennis van het vak en blijft zich ontwikkelen.

Hoe blijf je Register Notarisklerk?

Heb je twee modules bij ons gevolgd? Dan mag je jezelf officieel Register Notarisklerk noemen. Om in het in register te blijven en de titel ‘Register Notarisklerk’ te blijven dragen, moet je 12 PE-punten per jaar halen. Uiteraard ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Wij bieden diverse aanvullende cursussen aan. Ook kun je bij ons terecht voor het PE-abonnement.

De voordelen van het INM

Kenmerkend voor onze modules en cursussen is de praktische, efficiënte en vrolijke wijze waarop wij doceren. Want wij vinden dat leren leuk moet zijn. Ons motto is daarom ook niet voor niets ‘Topsport met een glimlach’!

 • Bij ons ligt de focus op de praktijk. Wij willen dat u uiteraard wat heeft aan datgeen wat u leert. Daarom zorgen we ervoor dat onze kennis toe te passen is in de praktijk.
 • Bij INM staat plezier centraal. Wij vinden namelijk dat leren leuk moet zijn! En dat merkt u terug in onze cursussen en modules.
 • Kennis én ervaring worden samengevat in de essentie. Geen ellenlange boeken, maar duidelijke taal, e-learnings en webinars!
 • We werken alleen met topdocenten. Onze docenten zijn kundige (kandiaat-) notarissen, zeer ervaren notariële medewerkers en andere specialisten.
 • De modules en cursussen worden ondersteund door het KNB en het SOMN.

Veelgestelde Vragen

Waaruit bestaat de opleiding tot Register Notarisklerk?

De opleiding tot Register Notarisklerk bestaat uit twee van de drie modules die wij aanbieden. Ieder jaar bieden wij ze alle drie aan, zodat u door kunt stromen naar de overige module(s). Onderstaand lichten we de modules toe.

 • Module Onroerend Goedrecht
  In de module Onroerend Goedrecht bespreken we onder andere de koop- en leverings(akte), erfdienstbaarheden, rechtspersonen, hypotheekrecht, omzetbelasting en het Kadaster. Alles wat u als Register Notarisklerk moet weten!
 • Module Familievermogensrecht
  Ook heeft u de keuze uit onze module Familievermogensrecht. In deze module komen de fiscale aspecten van het familierecht, de echtscheiding, adoptie en schenkingen aan bod.
 • Module Ondernemingsrecht
  Wilt u alles weten over rechtspersonen, verenigingen, NV/Bv’s en het vennootschapsrecht? Dan kunt u onze module Ondernemingsrecht volgen.

Bekijk hier meer informatie over de opleiding tot Register Notarisklerk.

Waarom de opleiding tot Register Notarisklerk bij INM?

Door de opleiding tot Register Notarisklerk te volgen, onderscheidt u zich als notarieel medewerker. Er is binnen het notariaat steeds meer behoefte aan deze specialisatie. Met onze modules binnen de opleiding tot Register Notarisklerk kunt u meer kennis opdoen over specifieke vakgebieden. Zo verdiept u uw kennis en laat u zien dat u een echte specialist op uw vakgebied bent. En volgt u zelfs alle drie van onze modules? Dan bent u een allrounder én inzetbaar op alle vakgebieden.

Wat zijn de kosten voor de opleiding tot Register Notarisklerk?

De modules Onroerend Goedrecht, Familievermogensrecht en Ondernemingsrecht bestaan uit 10 lesdagen en één examendag. Hiervoor betaalt u € 3.250. Deze lesdagen zijn inclusief lunch, examenkosten en al het cursusmateriaal. Eén vaste prijs, ook daar staat INM voor.

Hoe wordt en blijft u Register Notarisklerk?

U wordt Register Notarisklerk door twee modules te volgen bij ons. U heeft hierbij de keuze uit Onroerend Goedrecht, Ondernemingsrecht en Familievermogensrecht. Wanneer u twee modules heeft afgerond, kunt u zich inschrijven bij het Register van de SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat). Om in het in register te blijven en de titel ‘Register Notarisklerk’ te blijven dragen, moet u 12 PE-punten per jaar halen. Uiteraard bent u daarvoor bij ons aan het juiste adres. Wij bieden diverse cursussen aan. Ook kunt u bij ons terecht voor het PE-abonnement.