Register Notarisklerk (RNK) worden?

Register Notarisklerk (RNK) worden?

Wilt u Register Notarisklerk worden? Dan bent u bij INM aan het juiste adres. Sinds jaar en dag is het Instituut na- en bijscholing voor Notariële Medewerkers en Paralegals dé aanbieder van opleidingen en na- en bijscholingscursussen die specifiek gericht zijn op notariële medewerkers en paralegals.

Wat doet een Register Notarisklerk?

Een Register Notarisklerk heeft een erg brede functie. U werkt zelfstandig dossiers uit en voert ondersteunende werkzaamheden uit voor de (kandidaat-)notaris. Denk hierbij aan het opstellen van conceptakten of het raadplegen van registers. Een Register Notarisklerk heeft kennis van het vak en blijft zich ontwikkelen.

Hoe wordt u Register Notarisklerk?

U wordt Register Notarisklerk door twee modules te volgen bij ons. U heeft hierbij de keuze uit Onroerend Goedrecht, Ondernemingsrecht en Familievermogensrecht. Kenmerkend voor onze modules en cursussen is de praktische, efficiënte en vrolijke wijze waarop wij doceren. Want wij vinden dat leren leuk moet zijn. Ons motto is daarom ook niet voor niets ‘Topsport met een glimlach’!

Module Onroerend Goedrecht

Wilt u Register Notarisklerk worden, dan moet u twee modules volgen. Volg bijvoorbeeld onze module Onroerend Goedrecht. We bespreken hier onder andere de koop- en leverings(akte), erfdienstbaarheden, rechtspersonen, hypotheekrecht, omzetbelasting en het Kadaster.

Module Familievermogensrecht

Ook heeft u de keuze uit onze module Familievermogensrecht. In deze module komen onder andere de fiscale aspecten van het familierecht, de echtscheiding, adoptie en schenkingen aan bod.

Module Ondernemingsrecht

Interesse in rechtspersonen, verenigingen, NV/BV’s en het vennootschapsrecht? Dan kunt u onze module Ondernemingsrecht volgen.

Hoe blijft u Register Notarisklerk?

Heeft u twee modules bij ons gevolgd? Dan mag u zich officieel Register Notarisklerk noemen. Om in het in register te blijven en de titel ‘Register Notarisklerk’ te blijven dragen, moet u 12 PE-punten per jaar halen. Uiteraard bent u daarvoor bij ons aan het juiste adres. Wij bieden diverse terugkomdagen en aanvullende cursussen aan. Ook kunt u bij ons terecht voor het PE-abonnement.

De voordelen van het Instituut na- en bijscholing Notariële Medewerkers en Paralegals

  • Bij ons ligt de focus op de praktijk. Wij willen dat u uiteraard wat heeft aan datgeen wat u leert. Daarom zorgen we ervoor dat onze kennis toe te passen is in de praktijk.
  • Bij INM staat plezier centraal. Wij vinden namelijk dat leren leuk moet zijn! En dat merkt u terug in onze cursussen en modules.
  • Kennis én ervaring worden samengevat in de essentie. Geen ellenlange boeken, maar duidelijke taal, e-learnings en webinars!
  • We werken alleen met topdocenten. Onze docenten zijn kundige (kandiaat-) notarissen, zeer ervaren notariële medewerkers en andere specialisten.
  • De modules en cursussen worden ondersteund door het KNB en het SOMN.