INM-notarieel medewerker worden?

INM-notarieel medewerker worden?

Wilt u INM-notarieel medewerker worden? Dat bent u bij ons aan het juiste adres. Al sinds jaar en dag is het Instituut na- en bijscholing voor Notariële Medewerkers en Paralegals dé aanbieder van opleidingen en na- en bijscholingscursussen. Onze na- en bijscholingscursussen zijn gericht op notariële medewerkers, maar zijn ook zeer geschikt voor andere para-legals die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij gemeente, bank, advocatenkantoor.

Wat doet een INM-notarieel medewerker?

Een INM-notarieel medewerker behandelt diverse dossiers onder verantwoordelijkheid van de (kandidaat-)notaris. Het takenpakket is erg breed: van het opstellen van conceptakten tot het maken van afspraken met cliënten.

Hoe wordt u INM-notarieel medewerker?

U kunt aan de slag als INM-notarieel medewerker als u een opleiding INM (Instituut voor na- en bijscholing Notariële Medewerkers) hebt gevolgd. Dit houdt in dat u zichzelf na het volgen van twee modules INM-notarieel medewerker én Register Notarisklerk mag noemen. U heeft bij ons de keuze uit drie modules: Onroerend Goedrecht, Ondernemingsrecht en Familievermogensrecht. Na het volgen van twee modules ontvangt u van ons een certificaat.

Onze modules en cursussen worden gegeven op een praktische, efficiënte én vrolijke manier. Want wij vinden dat leren leuk moet zijn! Ons motto is daarom ook niet voor niets ‘Topsport met een glimlach’.

Module Onroerend Goedrecht

Onze module Onroerend Goedrecht gaat in op alles wat te maken heeft met onroerende zaken, zoals de koop- en levering(akte), erfdienstbaarheden, hypotheekrecht en het Kadaster.

Module Familievermogensrecht

Heeft u interesse in de fiscale aspecten van het familierecht, echtscheidingen, adopties en schenkingen? Dan kunt u onze module Familievermogensrecht volgen.

Module Ondernemingsrecht

In onze module Ondernemingsrecht komen onder andere rechtspersonen, verenigingen, NV’s, BV’s en stichtingen aan bod.

De voordelen van het Instituut na- en bijscholing Notariële Medewerkers

 • Bij ons ligt de focus op de praktijk. Wij willen dat u uiteraard wat heeft aan datgeen wat u leert. Daarom zorgen we ervoor dat onze kennis toe te passen is in de praktijk.
 • Bij INM staat plezier centraal. Wij vinden namelijk dat leren leuk moet zijn! En dat merkt u terug in onze cursussen en modules.
 • Kennis én ervaring worden samengevat in de essentie.
 • We werken alleen met topdocenten. Onze docenten zijn kundige (kandidaat-) notarissen, zeer ervaren notariële medewerkers en andere specialisten.
 • De modules en cursussen worden ondersteund door het KNB en het SOMN.

Veelgestelde Vragen

De opleiding bestaat uit twee van onze modules. U heeft hierin keuze uit drie modules:

De opleiding bestaat uit twee van onze modules. U heeft hierin keuze uit drie modules:

 • Module Onroerend Goedrecht:
  Onze module Onroerend Goedrecht gaat in op alles wat te maken heeft met onroerende zaken, zoals de koop- en levering(akte), erfdienstbaarheden, hypotheekrecht en het Kadaster.
 • Module Familievermogensrecht:
  Heeft u interesse in de fiscale aspecten van het familierecht, echtscheidingen, adopties en schenkingen? Volg dan onze module Familievermogensrecht.
 • Module Ondernemingsrecht:
  In onze module Ondernemingsrecht komen onder andere rechtspersonen, verenigingen, NV’s, BV’s en stichtingen aan bod.

Bekijk hier meer informatie over de opleiding tot Notarieel Medewerker.

Waarom de opleiding tot Notarieel Medewerker bij INM?

Wij geven onze cursussen en opleidingen op een efficiënte en vrolijke manier. Topsport met een glimlach staat daarbij voor ons centraal. Wij zorgen ervoor dat u de kennis toe kunt passen in de praktijk. Daarom werken wij alleen met topdocenten.

Daarbij beloven wij u:

 • Docenten uit de praktijk met veel kennis en ervaring;
 • Topsport met een glimlach: een verrassende en leuke manier van lesgeven;
 • Compacte en efficiënte lesstof, direct toepasbaar in de praktijk.

Klik hier voor meer informatie of om u direct in te schrijven.

Wat zijn de kosten voor de opleiding tot Notarieel Medewerker?

Om de opleiding tot Notarieel medewerker te voltooien dient u twee van de drie onderstaande opleidingen te volgen.

 • De module Familievermogensrecht bestaat uit 13 lesdagen en één examendag. Hiervoor betaalt u € 3.350.
 • De modules Onroerend Goedrecht en Ondernemingsrecht bestaan uit 9 lesdagen en één examendag. Hiervoor betaalt u € 3.150.

Bekijk hier meer informatie over de opleiding tot Notarieel Medewerker of om u direct in te schrijven.