INM-notarieel medewerker worden?

Wil je INM-notarieel medewerker worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al sinds jaar en dag is Het Instituut voor na- en bijscholing van Juridische en Notariële Medewerkers dé aanbieder van opleidingen en na- en bijscholingscursussen. Al vanaf 2000 bieden wij op een praktische, efficiënte én vrolijke wijze modulair onderwijs voor zowel juridische als notarieel medewerkers aan. Vanwege onze praktische en leerzame insteek zijn onze modules en cursussen uitermate geschikt voor diverse juridische medewerkers, zoals notariële medewerkers, klerken, paralegals en medewerkers in de advocatuur, bankwezen, verzekeringsbedrijven, de overheid of de accountancy.

Hoe word je INM-notarieel medewerker?

Je kunt aan de slag als INM-notarieel medewerker als je een opleiding bij INM hebt gevolgd. Na het volgen van twee modules mag je jezelf INM-notarieel medewerker én Register Notarisklerk noemen. Je hebt bij ons de keuze uit drie modules: Onroerend Goedrecht, Ondernemingsrecht en Familievermogensrecht. Na het volgen van twee modules ontvang je van ons een certificaat. Onze modules en cursussen worden gegeven op een praktische, efficiënte én vrolijke manier. Want wij vinden dat leren leuk moet zijn! Ons motto is daarom ook niet voor niets ‘Topsport met een glimlach’.

Module Onroerend Goedrecht

Onze module Onroerend Goedrecht gaat in op alles wat te maken heeft met onroerende zaken, zoals de koop- en levering(akte), erfdienstbaarheden, hypotheekrecht en het Kadaster.

Module Familievermogensrecht

Heb je interesse in de fiscale aspecten van het familierecht, echtscheidingen, adopties en schenkingen? Dan kun je onze module Familievermogensrecht volgen.

Module Ondernemingsrecht

In onze module Ondernemingsrecht komen onder andere rechtspersonen, verenigingen, NV’s, BV’s en stichtingen aan bod.

De voordelen van het Instituut na- en bijscholing Notariële Medewerkers

  • Bij ons ligt de focus op de praktijk. Wij willen dat je kennis opdoet die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.
  • Bij INM staat plezier centraal. Wij vinden namelijk dat leren leuk moet zijn! En dat merk je terug in onze cursussen en modules.
  • Kennis én ervaring worden samengevat in de essentie.
  • We werken alleen met topdocenten. Onze docenten zijn kundige (kandidaat-) notarissen, zeer ervaren notariële medewerkers en andere specialisten.
  • De modules en cursussen worden ondersteund door het KNB en het SOMN.

Wat doet een INM-notarieel medewerker?

Een INM-notarieel medewerker behandelt diverse dossiers onder verantwoordelijkheid van de (kandidaat-) notaris. Het takenpakket is erg divers: van het opstellen van conceptakten tot het maken van afspraken met cliënten.


Veelgestelde Vragen

Waaruit bestaat de opleiding tot Notarieel Medewerker?

De opleiding bestaat uit twee van onze modules. U heeft hierin keuze uit drie modules:

1. Module Onroerend Goedrecht
Onze module Onroerend Goedrecht gaat in op alles wat te maken heeft met onroerende zaken, zoals de koop- en levering(akte), erfdienstbaarheden, hypotheekrecht en het Kadaster.

2. Module Familievermogensrecht
Heeft u interesse in de fiscale aspecten van het familierecht, echtscheidingen, adopties en schenkingen? Volg dan onze module Familievermogensrecht.

3. Module Ondernemingsrecht
In onze module Ondernemingsrecht komen onder andere rechtspersonen, verenigingen, NV’s, BV’s en stichtingen aan bod.

Bekijk hier meer informatie over de opleiding tot Notarieel Medewerker.

Waarom de opleiding tot Notarieel Medewerker bij INM?

Wij geven onze cursussen en opleidingen op een efficiënte en vrolijke manier. Topsport met een glimlach staat daarbij voor ons centraal. Wij zorgen ervoor dat u de kennis toe kunt passen in de praktijk. Daarom werken wij alleen met topdocenten.

Daarbij beloven wij u docenten uit de praktijk met veel kennis en ervaring; topsport met een glimlach: een verrassende en leuke manier van lesgeven en compacte en efficiënte lesstof, direct toepasbaar in de praktijk.

Bekijk hier meer informatie over de opleiding tot Notarieel Medewerker.

Wat zijn de kosten voor de opleiding tot Notarieel Medewerker?

Om de opleiding tot Notarieel medewerker te voltooien dient u twee van de drie onderstaande opleidingen te volgen. De modules Familievermogensrecht, Onroerend Goedrecht en Ondernemingsrecht bestaan uit 10 lesdagen en één examendag. Hiervoor betaalt u € 3.250. Bekijk hier meer informatie over de opleiding tot Notarieel Medewerker.