Opleiding Notarieel Medewerker

Bij INM kunt u terecht voor een opleiding tot notarieel medewerker. Al sinds jaar en dag is het Instituut na- en bijscholing voor Notariële Medewerkers en Paralegals dé aanbieder van opleidingen en na- en bijscholingscursussen. Middels drie modules stelt u zelf uw opleiding tot notarieel medewerker samen. Na het volgen van twee van onze modules mag u zich officieel notarieel medewerker  en Register Notarisklerk noemen. Natuurlijk kunt u ook alle drie modules volgen, om zo “all round” inzetbaar te worden.

Opleiding tot notarieel medewerker

De opleiding tot notarieel medewerker bestaat uit twee van onze modules. U heeft daarbij keuze uit drie modules: de Registerklerk module Familievermogensrecht, de Registerklerk module Ondernemingsrecht en de Registerklerk module Onroerend Goedrecht. Na het volgen van de opleiding notarieel medewerker ontvangt u van ons een certificaat en mag u zich officieel INM-notarieel medewerker én Register Notarisklerk noemen.

Waarom de opleiding notarieel medewerker bij INM?

Onze modules en cursussen geven wij op een praktische, efficiënte en vrolijke manier. Topsport met een glimlach staat daarbij voor ons centraal. In onze opleiding tot notarieel medewerker ligt de focus op de praktijk. Wij zorgen ervoor dat u de opgedane kennis toe kunt passen in de praktijk. Daarbij werken wij alleen met topdocenten. Onze docenten zijn kundige (kandidaat-)notarissen, zeer ervaren notariële medewerkers en andere specialisten. De modules en cursussen worden ondersteund door het KNB en het SOMN.

Onderdelen van de opleiding tot notarieel medewerker

U kunt kiezen uit drie modules: de module Onroerend Goedrecht, module Familievermogensrecht en module Ondernemingsrecht.

Registerklerk module Onroerend Goedrecht

Onze module Onroerend Goedrecht gaat in op alles wat te maken heeft met onroerende zaken, zoals de koop- en levering(akte), erfdienstbaarheden, hypotheekrecht en het Kadaster.

Registerklerk module Familievermogensrecht

Heeft u interesse in de fiscale aspecten van het familierecht, echtscheidingen, adopties en schenkingen? Dan kunt u onze module Familievermogensrecht volgen.

Registerklerk module Ondernemingsrecht

In onze module Ondernemingsrecht komen onder andere rechtspersonen, verenigingen, NV’s, BV’s en stichtingen aan bod.

Opleiding tot notarieel medewerker volgen?

Wilt u de opleiding tot notarieel medewerker volgen? Neem dan een kijkje bij ons actuele moduleaanbod en schrijf u in voor één of meerdere van onze modules. Heeft u advies nodig over de studiekeuze? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.