Opleiding Notarieel Medewerker

Wilt u notarieel medewerker worden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij INM kunt u terecht voor een opleiding. Na het volgen van twee modules mag u zich officieel notarieel medewerker noemen.

Al jarenlang is INM dé aanbieder van opleidingen en na- en bijscholingscursussen voor notarieel medewerkers en juridisch medewerkers. U heeft de keuze uit drie modules. U stelt zelf uw opleiding tot notarieel medewerker samen. Volgt u twee modules? Dan bent u notarieel medewerker en Register Notarisklerk. Natuurlijk kunt u ook alle modules volgen. Hierdoor kunt u overal ingezet worden.

Opleiding tot notarieel medewerker

De opleiding bestaat uit twee van onze modules. U heeft hierin keuze uit drie modules: de module Familievermogensrecht, de module Ondernemingsrecht en de module Onroerend Goedrecht. Na het volgen van iedere module van de opleiding notarieel medewerker ontvangt u van ons een certificaat. U mag zich dan officieel notarieel medewerker én Register Notarisklerk noemen.

Onderdelen van de opleiding

Voor de opleiding kunt u kiezen uit drie modules:

Module Onroerend Goedrecht: Onze module Onroerend Goedrecht gaat in op alles wat te maken heeft met onroerende zaken, zoals de koop- en levering(akte), erfdienstbaarheden, hypotheekrecht en het Kadaster.

Module Familievermogensrecht: Heeft u interesse in de fiscale aspecten van het familierecht, echtscheidingen, adopties en schenkingen? Volg dan onze module Familievermogensrecht.

Module Ondernemingsrecht: In onze module Ondernemingsrecht komen onder andere rechtspersonen, verenigingen, NV’s, BV’s en stichtingen aan bod.

Opleiding volgen?

Wilt u de opleiding volgen? Kijk dan ons actuele aanbod. En schrijf u in voor onze module(s). Heeft u advies nodig over de studiekeuze? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

 

Waarom de opleiding tot notarieel medewerker bij INM?

Onze modules en cursussen geven wij op een efficiënte en vrolijke manier. Topsport met een glimlach staat daarbij voor ons centraal. In onze opleiding ligt daarom de focus op de praktijk. Wij zorgen ervoor dat u de kennis toe kunt passen in de praktijk. Daarom werken wij alleen met topdocenten. Onze docenten zijn kandidaat-notarissen, ervaren specialisten. Bekijk hier al onze docenten. Kortom, wij beloven u:

  • Docenten uit de praktijk met veel kennis en ervaring;

  • Topsport met een glimlach: een verrassende en leuke manier van lesgeven;

  • Compacte en efficiënte lesstof, direct toepasbaar in de praktijk.

Wat is een notarieel medewerker?

Als Notarieel Medewerker werkt u bij een notariskantoor aan verschillende dossiers. Dat kan op het gebied van familievermogensrecht, onroerend goedrecht en ondernemingsrecht. Daarbij werkt u samen met (kandidaat-) notarissen. U heeft een brede functie. Daarom zal u veel kennis in huis moeten hebben. Deze opleiding stoomt u klaar voor deze functie. U houdt zich onder andere bezig met:

  • Het opstellen van conceptakten
  • Het registreren van akten
  • Het maken van afspraken met cliënten
  • Het ondertekeningen van de akte