Opleiding Notarieel Medewerker

Wil je notarieel medewerker worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij INM kun je terecht voor een opleiding. Na het volgen van twee modules mag je jezelf officieel notarieel medewerker noemen.

Al jarenlang is INM dé aanbieder van opleidingen en na- en bijscholingscursussen voor notarieel medewerkers en juridisch medewerkers. Je hebt de keuze uit drie modules. Je stelt zelf je opleiding tot notarieel medewerker samen. Volg je twee modules? Dan ben je notarieel medewerker en na inschrijving in het register, Register Notarisklerk. Natuurlijk kun je ook alle modules volgen. Hierdoor kun je overal ingezet worden.

Opleiding tot notarieel medewerker

De opleiding bestaat uit twee van onze modules. Je hebt hierin keuze uit drie modules: de module Familievermogensrecht, de module Ondernemingsrecht en de module Onroerend Goedrecht. Na het volgen van iedere module van de opleiding notarieel medewerker ontvang je van ons een certificaat. Je mag jezelf dan officieel notarieel medewerker én na inschrijving in het register, Register Notarisklerk  noemen.

Onderdelen van de opleiding

Voor de opleiding kun je kiezen uit drie modules:

Module Onroerend Goedrecht: Onze module Onroerend Goedrecht gaat in op alles wat te maken heeft met onroerende zaken, zoals de koop- en levering(akte), erfdienstbaarheden, hypotheekrecht en het Kadaster.

Module Familievermogensrecht: Heb je interesse in de fiscale aspecten van het familierecht, echtscheidingen, adopties en schenkingen? Volg dan onze module Familievermogensrecht.

Module Ondernemingsrecht: In onze module Ondernemingsrecht komen onder andere rechtspersonen, verenigingen, NV’s, BV’s en stichtingen aan bod.

Opleiding volgen?

Wil je de opleiding volgen? Kijk dan ons actuele aanbod. En schrijf je in voor onze module(s). Heb je advies nodig over de studiekeuze? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Waarom de opleiding tot notarieel medewerker bij INM?

Onze modules en cursussen geven wij op een efficiënte en vrolijke manier. Topsport met een glimlach staat daarbij voor ons centraal. In onze opleiding ligt daarom de focus op de praktijk. Wij zorgen ervoor dat je de kennis toe kunt passen in de praktijk. Daarom werken wij alleen met topdocenten. Onze docenten zijn kandidaat-notarissen, ervaren specialisten. Bekijk hier al onze docenten. Kortom, wij beloven:

  • Docenten uit de praktijk met veel kennis en ervaring;

  • Topsport met een glimlach: een verrassende en leuke manier van lesgeven;

  • Compacte en efficiënte lesstof, direct toepasbaar in de praktijk.

Wat is een notarieel medewerker?

Als Notarieel Medewerker werk je bij een notariskantoor aan verschillende dossiers. Dat kan op het gebied van familievermogensrecht, onroerend goedrecht en ondernemingsrecht. Daarbij werkt u samen met (kandidaat-) notarissen. Je hebt een brede functie. Daarom zal je veel kennis in huis moeten hebben. Deze opleiding stoomt je klaar voor deze functie. Je houdt je onder andere bezig met:

  • Het opstellen van conceptakten
  • Het registreren van akten
  • Het maken van afspraken met cliënten
  • Het ondertekeningen van de akte