Maak kennis met onze docenten! (deel 3)

Wij vinden het belangrijk dat je kennis opdoet die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Daarom kiezen wij voor docenten die in de praktijk werkzaam zijn. Onze docenten zijn kundige (kandidaat-) notarissen en diverse specialisten, allen met enorm veel kennis én ervaring op een specifiek vakgebied. Ben je benieuwd met welke docenten je te maken kunt krijgen? Graag stellen we onze docenten aan je voor. In het eerste deel van deze reeks maak je kennis met Freek Schols, John Seerden, Martijn van Steensel, Benedict van Dam en Janine Fidder.

Freek Schols

prof. mr. dr. Freek Schols

Freek Schols is samen met Wouter Burgerhart en Bernard Schols één van de oprichters van INM. Freek Schols focust zich op het familievermogensrecht, waaronder ook het erfrecht. Hij is als hoogleraar Privaatrecht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Freek was vele jaren werkzaam in de notariële praktijk en kan u daarom alles vertellen over het familievermogensrecht en het erfrecht. Hij is één van onze docenten van de module Familievermogensrecht.

John Seerden

mr. John Seerden

John Seerden is zelfstandig fiscalist op het gebied van overdrachtsbelasting, btw en vastgoed. Voor INM vertelt hij in de cursus Samenloop btw en overdrachtsbelasting alles over dit vakgebied. Tijdens de cursus komen beide belastingen aan de orde, waarbij zal worden aangegeven waar nu precies de samenloop zit.

mr. Martijn van Steensel

Martijn van Steensel is als partner werkzaam bij Van Benthem & Keulen in het Notariaat. Hij heeft veel kennis over stichtingen in alle verschijningsvormen en doceert dan ook regelmatig met veel enthousiasme over dit onderwerp. Deze kennis en ervaring deelt hij graag met u in de cursus Stichting en Vereniging bestuur en toezicht.

mr. Benedict van Dam

Benedict van Dam is bewaarder bij het Kadaster. Hij geeft bij INM dan ook de cursus Kadaster. Mr. van Dam heeft jarenlange ervaring bij het kadaster en vertelt u graag meer over alle bijzonderheden.

Janine Fidder

Janine Fidder

Janine Fidder heeft 17 jaar gewerkt als kandidaat-notaris en ruim twee jaar als bedrijfsjurist. Inmiddels werkt zij met haar eigen bedrijf Zelf Doen! als zelfstandig trainer, coach en adviseur voor juridisch professionals en geeft zij diverse communicatie en intervisietrainingen. Door haar werkervaring weet zij wat er speelt binnen juridische organisaties en kent zij de dillema’s die men tegenkomt. Met humor, een groot inlevingsvermogen en veel relativeringsvermogen geeft Janine onze cursus Communicatievaardigheden.


Categorieën: Docenten, Over INM