Maak kennis met onze docenten! (deel 1)

Wij vinden het belangrijk dat je kennis opdoet die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Daarom kiezen wij voor docenten die in de praktijk werkzaam zijn. Onze docenten zijn kundige (kandidaat-) notarissen en diverse specialisten, allen met enorm veel kennis én ervaring op een specifiek vakgebied. Ben je benieuwd met welke docenten je te maken kunt krijgen? Graag stellen we onze docenten aan je voor. In het eerste deel van deze reeks maak je kennis met Bernard Schols, Birgit Snijder-Kuipers, Joost Verploegen, Sandy Poortvliet – van Riel en André van Huffelen.

prof. mr. dr. Bernard Schols

Bernard Schols is samen met Freek Schols en Wouter Burgerhart één van de oprichters van INM. Hij is als hoogleraar Successierecht en Belastingen van rechtsverkeer verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Komend jaar is hij één van onze docenten van de module Familievermogensrecht en docent van de cursus Verdiepingscursus Erfrecht.

mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is misschien wel dé kenner van de Wwft. Ze is docent privaatrecht en notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Ook is Birgit lid van diverse werkgroepen, waaronder de werkgroep Wwft van de KNB. Het komende jaar kunt u de cursus Wwft onder leiding van Birgit volgen.

Joost Verploegen

mr. dr. Joost Verploegen

Joost Verploegen is werkzaam in de notariële praktijk en heeft daarbij een focus op de commerciële onroerendgoedpraktijk, de agrarische praktijk en de ondernemingspraktijk. Ook is Joost auteur van het Handboek voor de fiscaal adviseur in de agrarische sector. Hij is daarnaast één van onze docenten van de module Onroerend Goedrecht.

Sandy van Riel

Sandy Poortvliet – van Riel

Sandy Poortvliet – van Riel is eigenaar van De Notarisadministratie. De Notarisadministratie is een administratiekantoor gespecialiseerd in notariskantoren. Zij verzorgen verspreid over het hele land voor een groot aantal notariskantoren de financiële diensten. Sandy is gespecialiseerd in de notariële vereisten voor het doen van de administratie en kan u hier daarom alles over vertellen. Voor INM geeft Sandy de cursus Notariële Administratie.

André van Huffelen

André van Huffelen

André van Huffelen is senior paralegal bij NautaDutilh en gespecialiseerd in commercieel onroerend goed. Hij is sinds 1986 werkzaam in het notariaat en heeft in 1989 de “Akte van Bekwaamheid als Notarisklerk” behaald. André publiceert regelmatig over civiel- en fiscaalrechtelijke onderwerpen op vastgoedgebied en verzorgt geregeld lezingen en cursussen. Hij is lid van de redactie en auteur van “De Notarisklerk” en auteur van de Adviesbrief “Tips & Advies Vastgoed”.


Categorieën: Onze docenten, Over INM