Paul Kok

Maak kennis met docent Paul Kok: “Ik wil mensen enthousiast maken over het ondernemingsrecht”

Paul Kok

De cursussen en modules bij INM worden gegeven door gepassioneerde docenten met veel kennis en kunde. Paul Kok is één van onze docenten van de module ondernemingsrecht. Maar dat Paul later les zou gaan geven over het ondernemingsrecht, had hij zich in het begin écht niet kunnen bedenken: “Ik vond het veel te abstract”.

De eerste stappen in het notariaat

Het begon allemaal 18 jaar geleden, toen Paul als kandidaat-notaris de wereld van het notariaat binnenstapte. “Ik wilde eigenlijk helemaal geen ondernemingsrecht doen,” herinnert Paul zich. “Op de universiteit vond ik het te abstract en begreep ik er weinig van”. Dat abstracte kreeg echter al snel een concrete vorm toen hij in de praktijk aan de slag ging.

Een eigen notariskantoor

Met veel plezier werkte Paul als kandidaat-notaris op het gebied van ondernemingsrecht. 2011 was voor Paul een belangrijk keerpunt. Ondanks de uitdagingen in het notariaat, zag Paul een kans en nam hij een notariskantoor in het daaropvolgende jaar over. Het kantoor bloeide onder zijn leiding op, en in januari 2014 werd hij officieel notaris.

Docent ondernemingsrecht

Naast zijn werk als notaris, begon Paul 8 jaar geleden bij INM als docent. Met bijna een decennium aan ervaring, vindt hij nu ook plezier in het lesgeven. “Ik geef veel cursussen, maar deze cursussen voor notarieel medewerkers vind ik oprecht het allerleukste,” deelt Paul enthousiast. Zijn reden? De interactie met mensen die actief zijn in het vak én die de kern van hun werk willen begrijpen. “Deze cursussen hebben een enthousiast publiek. Ze weten vaak al wel wat en hoe ze dingen doen, maar ze zijn nog op zoek naar de waarom.”

“Wij zijn hier ook om plezier te maken,” eindigt Paul met een glimlach. “En ik hoop dat ik jullie nog enthousiaster kan maken over het ondernemingsrecht.”